Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Mattiasson

Bänken: Carlsbogård (Harris), P. Persson (C. Olsson), M. Sanne (Rosman), Marek, Sjösvärd

Tuffa förutsättningar på förhand för Romelandas del! Med både skador och sjukdomar i laget tvingades man att kalla in Filip Larsson, Anders Carlsbogård, och Markus Sanne från fotbollspensionen och då behövde ändå såväl Oscar Marek som Patrik Persson från ledarstaben snöra på sig fotbollsskorna... Erfaranheten har dock visat att RUF brukar sluta leden och stå för bra insatser när läget ser dystert ut.

RUF fick dock ingen speciellt bra start på matchen. Utbynäs hade flera pigga offensiva spelare som då och då ställde till det för Romelandaförsvaret. RUF lyckades samtidigt allt för sällan utmana bortalagets lite långsammare backlinje.

Efter 11 minuter slog en Utbynässpelare en fin djupledsboll som skar rakt igenom Romelandas försvar. Ett friläge senare hade bollen letat sig in i mål via stolpen till 0-1.

En tid därefter var det kanske mer tur än skicklighet att RUF lyckades hålla undan. Bland annat hade Utbynäs en ribbträff efter ett mäktigt distansskott.

Mot slutet av halvleken kunde RUF dock resa sig. Först hade man en boll inne i mål som dock - mycket tveksamt - vinkades bort för offside. Frustrationen skulle dock inte bli långvarig då man kort senare ändå kunde skicka in en kvitteringsboll. Junioren Erik Rosman, mycket bra i denna match, visade på snabba fötter när han ryckte förbi sin försvarare och spelade in bollen snett-inåt-bakåt från högerkanten. Vid straffområdeslinjen mötte Martin Granäng upp och placerade in 1-1, lågt till vänster om målvakten!

Kort senare stod RUF för ännu ett fint anfall. Det hela slutade med att Max Harris slog ett välriktat inlägg som Martin Granäng distinkt skallade in i mål till 2-1!

RUF fick alltså en fin avslutning på den första halvleken. Någon gång i slutet av densamma, referatförfattaren minns inte om det var före eller efter Romelandas mål, hade Utbynäs också stuckit upp med en bra chans där en spelare blev fri från snäv vinkel i straffområdet. Filip Mattiasson kunde dock stå för en bra räddning. 2-1 till hemmalaget efter halva matchen!

Romelanda fick också en fin start på den andra halvleken. Efter bara åtta minuter kunde man utöka sin ledning. Efter en djupledsboll var Max Harris i kamp med en försvarare på väg mot mål. Försvararen hann först på bollen men sköt densamma på egen målvakt så att nämnde Harris till sist fick öppet mål. En märklig situation, men icke desto mindre 3-1 till RUF!

Efter ytterligare en stabil period började den i tidigare matcher så problematiska sista fjärdedelen av matchen närma sig. Benen började bli trötta i hemmalaget och flera som sett RUF tidigare i år började nog bli oroliga.

Med dryga 20 minuter kvar behövde RUF börja lufta bänken och precis i denna veva åkte man också på ett olyckligt baklängesmål. En anfallande spelare tog sig runt på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet där den rullades in till 3-2.

Ett Romelanda med bland andra Anders Carlsbogård på planen tog sig dock samman och kämpade denna dag ända in i kaklet. Visst hade Utbynäs ett par hörnor och skapliga skott utifrån, men de där riktigt solklara målchanserna uteblev i hög grad. Samtidigt hade Romelanda några bra omställningar, där bland annat Max Harris mycket väl kunde ha fått en straff med sig som sannolikt hade dödat tillställningen. Efter några minuters tilläggstid blåste dock domaren ändå för full tid, och RUF kunde inkassera den första trepoängaren på ett bra tag!

Sammanfattningsvis en stark kämparinsats från Romelandas sida. Det var sannerligen mer kamp än skönspel, men med tanke på förutsättningarna gjorde man en riktigt fin insats som ger gott råg i ryggen inför kommande matcher. Nästa vecka väntar Götaholms BK på bortaplan; en rejäl utmaning där RUF kan gå in som underdogs.